Biografia i CV /

DESCARREGAR CV COMPLERT (PDF): FES CLIC AQUÍ

© David Ruano

Es forma a Londres, durant 4 anys, a les prestigioses escoles, de teatre musical, interpretació i mim: “London Studio Centre”, “Royal Academy of  Dramatic Art” (RADA) i  “Mime Centre”, becat pels propis centres amb les prestigioses beques “Tom Merrifield Scholarship” i “Nathaniel Memorial Scholarship”.

Actualitat                                                                                                                      Des del febrer del 2019 forma part de l’equip de direcció del Teatro del Soho CaixaBank (Màlaga) format per Antonio Banderas, Aurora RosalesJavier Banderas, Marc Montserrat-Drukker i Pablo Atencia.

Com a Director d’Escena està preparant la comèdia En la Pista de John Godber  que se estrenarà al mateix  Teatro del Soho el 10 de juny de 2021.

És General Manager i Director de Casting de les dues grans produccions musicals del Teatro del Soho: A Chorus Line, amb reposició de la direcció i coreografia de Baayork Lee i codirigit i coprotagonizat per Antonio Banderas; i Company, dirigit i protagonizat per Antonio Banderas, que se estrenarà a l’octubre del 2021.

A Chorus Line guañador de 4 “XIII Premios Teatro Musical” a Millor Musical, Millor Actor Protagonista, Millor Direcció i Millor Coreografia.

Entre els seus últims treballs destacariem: la direcció de l’obra Master Class de Terrence McNally, protagonitzada per María Bayo i produïda per Anexa (Teatre Borràs) 2017 / La direcció adjunta i direcció de càsting del  musical La Jaula de las Locas dirigit i protagonitzat per Àngel Llàcer i produït per Nostromo Live (Teatre Tivoli, Barcelona i Teatro Rialto, Madrid) setembre 2018 – actualitat. / La direcció y creacció de l’espectacle Breed and Rescue (Cria i rescata) escrit i composat per Stephanie Weisman estrenat al teatre The Marsh  (San Francisco) 2017. / La direcció de l’estrena mundial de la versió teatral del Relato de un náufrago de Gabriel García Márquez, adaptada conjuntament amb Ignacio García May; muntatge protagonitzat per Emilio Gutiérrez Caba i Àngel Llàcer, que, amb un 95% d’ocupació, es va convertir en un dels grans èxits  del 2016 del Teatre Lliure. / La creació i direcció  del concert-espectacle I Want to Be a Diva per la Festa de la Música del Festival Castell de Peralada (30 aniversari) interpretat, entre d’altres, per Albert Guinovart, la soprano Sara Blanch (guanyadora de 8 premis Viñas 2016) i el Cor Amics de la Unió.

Ha dirigitLA OLA (L’onada) al  Centro Dramático Nacional (Teatro Valle-Inclán), pel que va se nominat per la Asociación de Directores de Escena de España com a Finalista als PREMIOS ADE DE DIRECCIÓN 2015. Un espectacle produït pel mateix CDN, ideat i dirigit pel Marc, amb text d’Ignacio García May, creat conjuntament a partir de l’experiment autèntic de Ron JonesL’estrena mundial de L’onada al Teatre Lliure de Gràcia, va ser un dels grans èxits de la temporada 2012/13 (100% d’ocupació) i es va reposar, amb el mateix èxit, la 13/14. Va ser escollit per la crítica com un dels 10 millors muntatges teatrals d’Espanya de 2013 i nominat amb 6 candidatures als PREMIOS MAX 2014, incloent-hi Millor Espectacle de Teatre i Millor Direcció. / El musical  Monty Python’s Spamalot a Mèxic DF (Teatro Aldama) 2011-12 amb gran èxit de crítica i públic / Després de la pluja de Sergi Belbel (Teatre de l’ Escorxador de Lleida) 2012 / L’espectacle Ticket de la Cia. Clownic (Tricicle-2) 2011-Act. del que també n’és coautor (Estrenada al festival COS de Reus, Teatre Fortuny).

© Federico Szarfer

També ha dirigit:  Sombra y Cuna (monòleg interpretat per Rossy de Palma) al Centro Dramático Nacional (CDN) 2003 / Chicago, el Musical al Teatre Arnau (PREMI DE LA CRÍTICA AL MILLOR ESPECTACLE DE TEATRE MUSICAL 1996 -97)L’espectacle Grottesco, del Circ Circòmic de Monti & Cia. (Fórum 2004); l’òpera Bastià & Bastiana (PREMI SAN MIGUEL AL MILLOR ESPECTACLE DE LA FIRA DE TÀRREGA 2006) / Mon Genet,  de la Cia. Roberto G. Alonso (GREC 2005) / Miraveus amb la Cia. Pep Callau 2005-07 / La lectura dramatitzada Les cinc-centes i una nits, interpretat per Rosa Renom (Teatre Bartrina) 2007.

Com a Director i Cocreador/Dramaturg destacaríem: el monòleg “De passada…” de Pepita Ruestes, (Teatre de l’Escorxador, Lleida) 2016 / Èxode de la Cia. PepaMontiNan, (Producció CAER, Teatre Bartrina) 2011 / Fools Folls, klowns de luxe, de Monti & Cia. (Teatro de La Abadía de Madrid i Teatre Borràs, GREC 2000) / L’espectacle Muntaner cantonada Broadway  (Sala Muntaner) 1998.

Dins el marc del Festival d’arts ecèniques Frinje’15 Madrid, crea, conjuntament amb      l’Ignacio García May, el laboratori Redesoci@les que ell mateix dirigeix.

Al 2014 va col·laborar amb la Kulbik Dance Company (Kanga Valls) com a Dramaturg del seu espectacle de dansa urbana Camins, estrenat a la Sala MAC del Mercat de les Flors.

Ha estat Director Resident de: Sister Act, el musical, dirigit per Carline Brouwer i produït per Whoopi GoldbergStage Entertainment i El Terrat,  (Teatre Tívoli, Barcelona i Nuevo Teatro Alcalá, Madrid) octubre 2014 – maig 2016. Spamalot dir. Tricicle (Teatre Victòria, Barcelona i Teatre Lope de Vega, Madrid) 2008-09 / Grease dir. Ricard Reguant (Nuevo Teatro Alcalá, Madrid) 2008-09.

Ha estat Ajudant de Direcció de: la comèdia Mentiders dir. Abel Folk (Teatre Borrás) 2006-07 / Maria Rosa dir. Ángel Alonso (TNC) 2004 / Mals d’amor d’una gata francesa dir. Alfredo Arias i Marilú Marini (TNC) 2000 / Terra baixa dir. Ferran Madico (TNC) 2000 / “Blood Wedding”  (Bodas de sangre) dir. Yuval Zamir (Bridge Lane Theatre, Londres) 1992 .

Coordinador Artístic o Supervisor Artístic de: Confidencias (Centro Dramático Nacional) 2003 / Tarantos, el musical dir. Emilio Hernández (Barcelona Teatre Musical i Teatro Albéniz, Madrid) 2004-05 / Els espectacles Garrick 100% Tricicle de la Cia. Clownic (Tricicle2) durant el 2009 i 2010/ L’espectacle Lava de la Cia. belga  Studio Orka (Teatre Lliure) 2012.

© Jorge Astorga

Coma a Coach d’actors destacaríem la sèrie de 13 capítols de Tricicle, Més Dinamita, 2009.

Així mateix ha Coreografiat diversos números musicals i de claqué dels espectacles que ha dirigit o participat.

Al 2010 l’AADPC li encarrega la creació i elaboració dels continguts i pla d’usos del “Projecte de la Fàbrica de Creació l’Escocesa”. Un espai de creació i formació per als actors i directors professionals de Catalunya. Un projecte per a l’Ajuntament de Barcelona.

Va ser Director Arístic i Gerent d’Espectacles del Warner Bros. Park, Madrid, responsable de la creació, desenvolupament i Direcció Artística de Departament d’Espectacles durant les dues temporades inaugurals, del 2001 al 2003 / Posteriorment va ser Adjunt de Jordi González, Director General de Continguts de Focus, 2003-04.

Com a Intèrpret: Després d’actuar en nombrosos espectacles a Anglaterra, ha treballat entre d’altres, amb els directors: Josep Maria Flotats (Cal dir-ho?, Teatre Poliorama) 1993-94 /  Sergi Belbel (El Mercader de Venècia, Teatre Poliorama, CDGC) 1994-95 / Adolfo Marsillach (L’auca del senyor Esteve,  TNC) 1997-98 /  Mario Gas (Guys & Dolls, TNC) / Ferran Madico  (Terra baixa, TNC) 2000-01 / Abel Folk  (Mentiders, Teatre Borràs) 2005-06/  Joan Font  (Tren de somnis , TNC) 2007-08. Al cine amb José Luis Guerin (Tren de sombras) 1995, / David Marqués  (Cualquiera) 1999. I en el món de la publicitat amb directors-es de prestigi com Isabel Coixet i Albert Cruells.

Entre l’extensa experiència docent del Marc destacaríem: El taller per al Centro Dramático Nacional que imparteix en La Térmica de Màlaga, al 2015 / La creació dels tallers que imparteix al Teatre Nacional de Catalunya des del 2004 fins el 2014 / L’ any acadèmic que va  treballar a temps complert al “NEGUS Performing Arts College” de Londres com a Director/Professor de Teatre Musical i Interpretació, 2006-07